NEWS

HRAJEME PRAZSKE JARO 22. KVĚTNA! 

Ahoj, přátelé. Příští sobota 22. května je pro mě a mého dlouholetého hudebního partnera Martina Kratochvíla velkým dnem. Je to jeho 75. narozeniny a na počest této příležitosti jsme byli pozváni hrát na festival Pražské jaro. - -- Pražské jaro jsem si přál hrát od doby, kdy po sametové revoluci začínali s jazzem. Je škoda, že mé přání bylo letos splněno, když není povolena žádná živá veřejnost! Můžete to však vidět online zdarma. Čas: sobota 22. května, 21:30 Středoevropský čas. Naše trio / kvarteto (společně s Imramem Musou Zangim a synem Filipem Zangim na perkuse) bude hrát jen 30 minut, poté můžete vidět Martinovu legendarni jazz-rockovouskupinu Jazz Q. Tady je odkaz:

https://festival.cz/.../kratochvil-ackermannzangi-jazz-q/

(ignorujte políčko vpravo, kde je uvedeno „Sledujte živě 700 CK“ - všechny koncerty PS jsou tento rok živě streamovány zdarma) Samozřejmě, pokud to nezvládnete naživo, můžete se podívat později, ale naživo je lepší. . . těšíme se na tento nový způsob společného oslavování hudby!

At je vam dobře, Tony

FEBRUARY 2021 — Tony’s Meditation Space:

Since January 21,2021, I have been holding meditation classes online, on Mondays and Thursdays 6-6:50 Central European time. New students are welcome to come and try a session, at no cost and no obligation to continue. You can get more information on the Meditation  page. If interested, e-mail me at tonyack3@gmail.com.

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Snura na Morave s Martinem a Musou  unor 2016:

Od stredy do nedele, 24.2 - 28.2, zahraju s mymi dlouholeti partnerama Martin Kratochvilem a Musou Zangim: 24.2 Olomouc, 25.2 Uherske Hradiste, 26.2 Ostrava, 27.2 Novy Jicin, 28.2 Boskovice. Najdete detaily na strance “CALENDAR” 



Podzimni mini-snura na Morave — tesim se!

Od cvrtka do nedele, 8.10 - 11.10, budu hrat na ctyri ruznorodnich, intimnich scenach, v Hranice na Morave, Prostejov, Pozlovice a Valasske Mezerici. Jdi na CALENDAR pro detaily.

Oslava - 30 let spolu! 

V sobotu, 6.6.2015, 20:30 hodin, hrajeme v klubu Malostranska beseda (ja Martin Kratochvil, Imram Musa Zangi). Je to 30 let (plus par tydnu) od vecera ve  kterem jsme s Martin hrali prvni akord spolu. Pojdte s nami oslavit silu hudby a stary znamosti!


Nase vystoupeni na Show Jana Krause

12.5 Jsme byli v triu hoste na Show Jana Krause na Prima TV. Zacina s Martinem, potom prijdeme si trochu pokecat a zahrat. Ne bylo tak hrozne . . .

On May 12 our trio were guests on the Jan Kraus Show (he’s kind of like a Czech version of David Letterman — quite popular). Check it out; if you don’t want to sit through all the talking in Czech (first Martin, then Musa and I come on), go to the end for the 3 minutes of music.


Moving on . . . 

February 27 was the last of the daily Morning Music improvisations — 7 weeks, 35 pieces. Of course I’m leaving them here (on Daily Music Feed) so you can still listen and/or download. My next project will be to post one piece a week, no longer just improvisations but compositions or full pieces. Stay tuned for a more detailed announcement!

Konci projekt “Ranni Hudba”, s 35 skladeb behem 7 tydnu. Ale zustanou tady (pod Daily Music Feed) pro vase poteseni. Pristi projekt, jedna skladba kadzy tyden, uz zacina brzo. Budu vas informovat tady a na Facebooku. Na slysenou!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Introducing MORNING MUSIC / Novy projekt RANNI HUDBA

Every weekday from January 12 through the end of February, I am uploading a fresh improvisation to Soundcloud (also here on Daily Music Feed). Check out my video invitation, listen each morning, download what you like! 

Kazdy vsedni den, nahravam do site novou improvizaci, pro tvuj ranni poteseni. Najdete ho tady, na Daily Music Feed. Klidne to stahni, a nech mi vedet, jak to poslouchas! Muj video pozvani je v anglictine, ale mozna budes rozumet . . .

Rok 2015 zacina hudbou . . .

Zaciname novy rok 2015 s bohatem programem koncertu, v ruznych sestavenich: trio s Martinem Kratochvilem (piano) a Imramem Musou Zangim (perkuse), duo s Martinem, a solo, jen ja a pet akustickych kytar.  Zaciname moravskou snuru s vystoupenim na Dobre rano s ceskou televizi, 28.1 v 6 hodin (rano!)

V ruznych mestech, leden 2015 — viz. Calendar

Solo vanocni koncerty — novinka!

Jako obvykle, hraju na petich akustickych kytarech, a davam vam vychutnat nejen velkou rozmanitost zvuku, ale take predvedu ruzne styly: blues, country, Bach, bossa nova, jazz . . .  Pri tom adventnim koncertu zazneje predevsim vanocni hudba z celeho svetu; nebudou chybet i ceske koledy.  Hlasy a dobra nalada sebou!

V ruznych mestech, prosinec 2014 — viz. Calendar

New music here!

In November I recorded a CD for my father's 94th birthday. It's the first recording done here in my beautiful village studio.  It's five duets with the awesome mandolin player Zdenek Jahoda.  You can listen to all five songs right HERE.

Winter Solo Tour

Ten concerts in twelve days from the end of January through first week of February, including a live appearance on Czech TV's Dobre rano show, Jan.31, sometime  between 7-8:30 a.m. local time. Check the dates on the calendar if you're in the Czech Republic! 

First solo tour!

·      Five “solo” concerts coming up in October, all in the Czech Republic.  “Solo” in quotes because two of them feature guest artists Zdenek Jahoda on the mandolin and Seizan Osako on shakuhachi, the Japanese traditional bamboo flute.  The first concert is coming up Oct. 3 in Prague at Unijazz Kastan.  Check the calendar if you’re in this country; 

Latest video

·      I just uploaded a recording of Shenandoah: listen and watch here.  Even outside, with a plastic Sony microphone and no enhancements, check out the fullness of the sound from my Lowden guitar: 

© Anthony Ackerman 2013